Min första rullfåll

Rullfåll är inget man använder sig av allt för ofta när man mest syr till smågrabbar, och väldigt lite till sig själv. Men nu så har jag testat även det på min käre arbetshäst. Det var knappt att jag vågade peta på några inställningar, men det gick ju bra och han återhämtade sig utan problem. Min käre gamla Singer, vad vore jag utan dig?

 

Jag har bestämt mig för att försöka jobba mig igenom stuvlådan lite under semestern. Och stuvbitar är just toppen att använda sig av när man vill test-sy ett nytt mönster innan man sätter saxen i någon finare tyg. Här har vi Summer Mixi Maxi av SewingHeartDesign, ett mönster där man kan mixa och matcha flertalet olika överdelar med underdelar. Man kan till och  med matcha med delar från andra mönster av samma designer om man vill det. Så rolig och smart design! 


Och rullfållen fick jag ta till när stuvbiten var för kort för att räcka till en vanlig fåll. Kreativt va? ??

Pin It

Säkerhetsögon

image

Det här med att skapa saker som man ska sälja är inte alltid lätt för en perfektionist. Mina egna ungar kan få stå ut med en inte perfekt söm, men det går ju inte för sig om någon betalar för produkten. Sen har man ett visst ansvar också, framför allt när man skapar skallror och leksaker till barn. Allt måste ju sitta fast som berget, och där har jag stött på lite problem när det kommer till ögon. Inte en enda fysisk pysselbutik jag har besökt säljer vettiga säkerhetsögon, om man vill ha svarta vill säga. Allehanda andra färger finns att få tag på. Men nu har jag äntligen hittat en återförsäljare med webshop – Salabim. Här finns flera olika storlekar till ok priser och skälig fraktkostnad. Och snabba leveranser. Tack och bock. Nu vet jag att jag kan få fatt i det jag behöver inom loppet av en vecka iallafall (i väntan på att jag får mina typ 500 par från Kina… sen behöver jag aldrig mer oroa mig för mitt lagerstatus tror jag 😆).

Pin It

Slöjd-Detaljer

Idag damp Slöjd-Detaljers nya katalog ned i brevlådan! Åh, denna butik har så himla mycket kul material! Har man möjlighet bör man besöka någon av deras fysiska butiker i Stockholm, Skara eller Malmö (varning för oplanerade inköp!), men de har också en himla bra webshop man kan beställa via om man har för långt att åka. Även som Stockholmare använder jag mig av den, då man kan beställa på nätet och hämta upp varorna i butik. Mycket smart då jag på detta sätt alltid vet att varorna jag behöver finns inne när jag väl kommer till butik (och det minskar risken för impulsköp).

20140730_193327

Pin It