Barnsligt kul! (magic jersey)

Alltså detta var ju sååå nytt och coolt i typ maj. I maj då jag beställde ett par meter från UK. Det är fortfarande coolt, men nu finns det ju i var och varannan svensk butik. Fasligt många veckor fick jag vänta på leverans, men nu har jag iallafall lyckats sy något. Till mig själv. Taskigt va.

Pin It

”Glow in the dark” – textilfärg

Värmebölja! Det är knappt att man orkar pyssla någonting alls, men häromdagen slog jag på alla fläktar jag kunde hitta och plockade fram maskinerna. Tanken var att sy en sommarpyjamas till min yngsta kille, men den blev visst så poppis att han vill ha den jämt! Och vad gör väl det egentligen, den fungerar faktiskt lika bra som ett sommar-set. En detalj syns inte lika bra i solsken dock, och det är ”Glow in thedark”-textilfärgen

Men den är riktigt fräck i Lustiga huset och Kärlekstunneln på Gröna Lund! ?

Läs mer om textilfärg i mitt senaste inlägg på Silhouette Sverige-bloggen!

Pin It

Bomberjacka – bästa mönstret!

Nähä, vädret verkar ha bestämt sig och inte en regndroppe eller ynka vindpust är i sikte. Min softshell-jacka får fint hänga på galgen ett tag till, men fota den kunde jag ju inte låta bli!

Mönstret är en något modifierad Leone av Jenny Hellström. Jag skippade kragen och fodret för en ”luftigare look”. Men jag planerar redan en höst/vinterjacka i samma modell… jag tänker hög krage… ull… Men nu är det visst sommar!! ☀️

Pin It

Wine a little, laugh a lot

Om knappt en månad är det Halloween och Silhouette Sverige-bloggen kommer att fyllas med Halloween-pyssel av olika slag under de kommande veckorna. Men även om du inte firar Halloween så tycker jag att du ska läsa mitt senaste inlägg, för det ger dig tips om en fin ”gå bort-present” som du kan variera i oändlighet. För vi är många som gärna ger bort en flaska vin när vi bjuds på middag, och den är ännu roligare att ge bort om den kommer i en fin förpackning!


Pin It

Ridderlig glans

Det drar ihop sig till medeltidsvecka på vackra Gotland och även om jag själv är för blyg för att klä ut mig vill mina små grabbar helst vara utklädda jämt. Att skapa utklädningskläder är fantastiskt roligt och detta är något jag menar att alla kan sy! Allt som behövs är egentligen bara en god idé om vad man vill göra (inspiration finns alltid på Pinterest), ett måttband och lite tyg. Och en symaskin om man vill att det ska gå snabbt. Sen är det bara att leka loss, det behöver inte bli perfekt!

I mitt senaste inlägg på Silhouette Sverige-bloggen använder jag mig av Silhouette Metallic Heat Transfer Vinyl för att piffa upp några riddardräkter. Jag går också igenom hur jag gör när jag kalkerar en bild från internet. Detta är inte alltid helt enkelt, men glöm inte – what defines us is how well we rise after falling! ?


Pin It