Bokstavslampa

Jag lider av ett ganska vanligt pyssel-syndrom; det är allt som oftast jag ser något i en butik och tänker ”äsch, det där kan jag ju göra själv!” Just detta syndrom var orsaken till det pyssel mitt senaste inlägg på Silhouette Sverige-bloggen handlar om. Äldsta barnet såg en bokstavslampa i butik och jag sa just det, att en sådan kan jag göra själv! Jag tog till mitt favoritmaterial – papper! Nu får vi hoppas att barnet blir nöjt!

Pin It

Att skicka ett påskägg med posten… (freebie – godiskort!)

… kan vara både skrymmande och dyrt! Men ändå kanske man har någon långt borta som man vill skicka en påskhälsning till? Min påskpresent till Er är en skärfil till ett godiskort! Denna grund-mall kan man använda när som helst under året då man har någon att uppvakta, och så dekorerar man bara framsidan med vad som passar.

Kortet är i 123x102x25mm, går ner i en brevlåda och kan skickas i ett vaderat kuvert med vanligt brevporto. Självklart kan man ändra det äggformade fönstret på själva asken till en rektangel eller något annat genom att högerklicka och dela upp designen.

Ladda ned din grund-mall här!

Steg-för-steg-beskrivning finns på Silhouette Sverige-bloggen!

Pin It

Gott Nytt Pyssel-År

Så låt höra – vad är era nyårslöften? Kanske är detta året då du ska lära dig din Silhouette Cameo utan och innan? Året då du ska skapa mera, ta dig tid att få utlopp för alla dina idéer, upptäcka nytt material, städa ditt pysselrum/hörna minst en gång i månaden… och inte ge bort en enda köpe-present? Ja, löftena kan vara många, men det viktigaste är ändå att man har roligt och är snäll mot sig själv. Städa ditt pysselrum kan vi inte hjälpa dig med, men om du vill lära dig mer om din Silhouette Cameo har du hamnat helt rätt! Och idag bjuder jag ett roligt sätt att göra ett presentkort på Silhouette Sverige-bloggen. För vem gillar inte ett skrapkort!?

Pin It

Sockersöt julklapp till uppskattad pedagog

Det börjar dra ihop sig till julavslutning på skolor och förskolor och diskussionerna går heta på Facebook och i andra kreativa forum om vad som är den perfekta julklappen till en uppskattad pedagog. Vår familj har inte mindre än 5 pedagoger som bör uppmärksammas och väljer därför att ge bort små, enkla och gärna handgjorda julklappar varje år. Det klurigaste är egentligen att man ska hitta på något som går hem hos alla… fast det behöver ju inte vara så svårt – säg den som inte tycker om godis

Läs mer på Silhouette Sverige-bloggen!

Pin It

Wine a little, laugh a lot

Om knappt en månad är det Halloween och Silhouette Sverige-bloggen kommer att fyllas med Halloween-pyssel av olika slag under de kommande veckorna. Men även om du inte firar Halloween så tycker jag att du ska läsa mitt senaste inlägg, för det ger dig tips om en fin ”gå bort-present” som du kan variera i oändlighet. För vi är många som gärna ger bort en flaska vin när vi bjuds på middag, och den är ännu roligare att ge bort om den kommer i en fin förpackning!


Pin It

Kalastips!

Vi har precis haft lugnaste kalaset ever! Vad är hemligheten tänker du kanske nu? Jo, du väntar med att ha kalas tills barnet fyller 7, och du bjuder bara de 5 bästa kompisarna. Och du organiserar typ inget, mer än ev. en godispåse-jakt mot slutet. ?

Finaste inbjudningskorten hittade jag på Silhouette Design Store. Jag är inte helt vän med print- and cut-metoden men det gick ju vägen till slut.


Och istället för att lägga en förmögenhet på typ Partyland så kan man gå in på Fixa Själv och botanisera bland hennes kalastips. Som de här Pokémon-mallarna t ex. Bara att skriva ut och klistra på ballonger i passande färger!Inget kalas utan glass! (Och ingen glass utan kladd ?)


Och lite piffad dukning! Alla nöjda och du slipper diska. ?

Pin It