Dyna till barnstolen

Söndag är alltid städ- och fixardag hemma hos oss. Lilleman har kladdat med vanliga kuddar i sin matstol länge nog nu, så jag bestämde mig för att sy en stolsdyna av vaxduk. Enkel att torka av och för att vara på den säkra sidan valde jag att göra det möjligt att ta ut dynan och tvätta överdraget i maskin med. Varsågod lilla troll – kladda på!

image

Steg-för-steg-beskrivning:

1. Ett behov uppstår (I say no more) 😆…

image

2. Tag en bit skumgummi, ca 3 cm tjock, och klipp till så du får en del till botten, en del till rygg och två delar till sidorna:

image

3. Lägg ut delarna på en bit vaxduk och se till att du har lika långt mellanrum mellan delarna som din dyna är tjock, i det här fallet 3 cm, samt lägg till 3 cm runt om. Klipp ut två likadana delar för fram- och bakstycke:

image

4. Dags att sy men först några tips. När jag syr i vaxduk kör jag alltid med lite längre stygn om ca 3,5. Ju färre hål du gör i duken, desto hållbarare är den. Och med det sagt ska du inte nåla ihop dina delar, använd gem!

image

5. Sy runt alla kanter med sömsmån 1,5 men lämna öppet längst upp på ryggdelen:

image

6. Klipp ned hörnen:

image

7. Vänd överdraget och stoppa i dynorna. I och med att du lämnade 3 cm utrymme mellan delarna när du skar ut för överdraget kan du lätt vika upp sidorna och ryggdelen:

image

8. Kvar är nu öppningen överst på ryggen. För att kunna ta ut dynorna och tvätta överdraget valde jag att sy en snedslå över kanten på framstycket och knäppa ihop det med bakstycket med hjälp av tryckknappar:

image

Klart!

image

Pin It

2 thoughts on “Dyna till barnstolen”

  1. Var finner man denna fina muffinsvaxduk? Precis en sådan ska jag häfta upp som fondvägg i barnens lekstuga! Mvh

Kommentarer inaktiverade.