Vi håller på att lära känna varandra, jag och min Silhouette Cameo

Och här kommer ett första utlåtande. Silhouette Cameo är en fantastiskt verktyg, när den gör som jag vill! 😆
Jag är verkligen dålig på det här med att lära mig saker och ting från början. Jag vill helst att allt ska fungera precis som jag vill på en gång, och måste jag läsa en lång bruksanvisning blir jag lätt uttråkad. Hur svårt kan det vara liksom? Men jag har verkligen bestämt mig för att ta mig tid med Cameon och lära mig den utan och innan. Och vad händer då… jo den saknar bruksanvisning. Eller en ”kom-igång med din Cameo” finns, men det är mer om hur man kopplar in maskinen osv. Nu ska jag väl vara ärlig och säga att jag inte har kört skivan som kom med utan, i sann utvecklaranda, letat reda på en senare version av studion på internet. Kanske ligger det en bruksanvisning där…jag ska kolla någon dag, men jag lovar, precis allt annat finns på internet också. Man måste bara komma på vad man ska googla på. För man kan göra hur mycket som helst med en Cameo, men man måste ju då själv komma på vad man vill göra för att kunna googla på det.

Jag har börjat med de enklaste projekt, som denna present-etikett tex.

image

Mallen till etiketten låg med som gratis design och jag började med att skära ut den i glittrigt papper. Sen förminskade jag mallen något och la till text som jag skar ut. Till sist limmade jag samman de två etiketterna och resultatet blev ganska roligt och med tydlig text. Jag har inte lyckats skriva ut liten text i papper ännu och använt själva bokstäverna då de går sönder för mig, men det kommer säkert ordna sig när jag har lekt lite mer med olika papper och inställningar.

Den största anledningen till att en Cameo har stått högst på min önskelista så länge är möjligenheten att skära ut i textilvinyl. Jag har ungefär en miljard idéer på tryck jag vill göra. Jag har lyckats bättre med vinyl än papper så här långt, kanske är det för att vinylen är tunnare och inte går sönder så lätt. Det gäller bara att veta vilken sida som ska vara uppåt när man skär (den som inte är plastklädd) och att komma ihåg att spegelvända sitt tryck.

Under marknaden var det en liten prinsessa som så gärna ville ha en rosa kaninsnutte, men jag hade endast en blå kvar. Jag lovade att fixa en och valde att göra den lite mer personlig.

image

image

Som ni ser blir det inte superbra med tryck på velour. Den vita blev helt ok men guld blev inte lika fin. Jag tycker att metallic-arken känns något tunnare än de matt-färgade så kanske är det därför.
Oavsett kvalité på tryck sover Prinsessan E gott med sin Fifi. ❤

image

Bland all textilvinyl jag fick med i paketet fanns det reflex-vinyl. Här någonstans började kniven krångla lite men jag tror att det mer handlade om smuts vid bladet än att det skulle vara problem med vinylen. Kniven skar nämligen inte på alla ställen och jag googlade mig då till att smuts kunde vara problemet. Jag har även haft lite strul med att bladet inte suttit fast ordentligt när jag ändrar inställning. Jag vet ännu inte om det är fel på mig, eller på kniven. Hur som helst har jag läst mig till att man inte ska öka på hur djupt kniven ska skära utan hålla sig till de rekommenderade inställningarna som man får i studion per material. Skär man djupare kan udden på kniven gå av. Man ska istället öka trycket om man inte får det resultat man vill, men detta har jag inte försökt mig på än.

Summa summarum så här långt är iallafall att Cameon är fantastisk, när den gör som jag vill!

image

Reflex-vinyl – Star Wars! Lyckan när jag kom på hur man importerar bilder från internet var total! Givetvis måste man respektera copyright osv. men så länge jag bara använder trycket för privat bruk så hoppas jag att jag går säker.

image

Det finns en hel del fonter i studion och man kan även importera från internet, men mer om det i ett senare inlägg. I detta tryck har jag använt en redan installerad font. Tyvärr är det inte jag som kommer bli fit at work, utan en energisk kollega i Nederländerna. Jag bara pysslar jag så snart jag får en ”håltimme”! 🙂 

Pin It

2 thoughts on “Vi håller på att lära känna varandra, jag och min Silhouette Cameo”

Kommentarer inaktiverade.